مينى بسبوسة بالفستق
المقادير :
1/2 كوب جوز هند ناعم
1/4 م ص بيكربونات
1 كوب سكر
1 كوب زبادى
1/4 كوب سمن
1م ص فانيليا
مقادير القطر:
1 كوب ماء
2 كوب سكر
1 م ص عصير ليمون
للتزيين:
1/2 كوب فستق حلبى مجروش
الطريقة :
فى طبق عميق هنضيف السميد , السكر
, البيكربونات, جوز الهند , زبادى , فانيليا
هنقلب بمعلقة خشب الى أن كل المكونات تتجانس
وتصبح لينة ولونها افتح .
باستخدام معلقة الايس كريم صبى الخليط
فى القوالب لتساوى الكميات فى القوالب
لنضجها فى وقت واحد
بعد ذالك ساوى السطح بسطح المعلقة العادية.
اتركى القوالب لمدة ساعة لكى ترتاح سخنى
الفرن على حرارة 200 اعلى من الوسط بقليل فى
الرف الوسط الشبك ندخل القوالب الفرن مدة تقريبا
30 الى ان تكتسب اللون الذهبى.
قبل حوالى 3 دقايق من اخرجها من الفرن
نحضر قدر أستلس ستيل لعمل القطر على نار
متوسطة القطر يجب ان يكون ساخن جدااا
اخرجى البسبوسة من الفرن وفورا يتم
توزعىالقطرالساخن جدا على قوالب البسبوسة
صحة وعافية
No comments:
Post a Comment