بطة بالبرتقال شهية ورائعة



بطة بالبرتقال

المقادير:

كوب عصير برتقال

3 م ك عسل نحل

1 علبة زبادى

2 فص ثوم 

3حبات جزر

2 حبة بصل

2 حبة بطاطا


التوابل:

م ك زعتر 

م ص فلفل أسود  

م ص زنجبيل

م ص قرفة 

م ص سماق

ملح  / ليمون

3 من ورق الغار


الطريقة: 

اغسليها كويس واعملى بها شقوق حتى ثتبل جيدا

ضعى الزبادى والملح والفلفل والزعتر والتوابل  ونقلبهم جيدا

هتبلى البطه من الداخل والخارج كويس اوى وشيليها ف التلاجة من بالليل للصبح

هتطلعى البطه من التتبيله وتسخنى صنيه كويس جدا على النار من غير دهون

وتشوحيها كويس وتطلعيها على جنب قطعى الخضار شرائح طولية وقليبيها

مكان البطة وأضيفى عصير البرتقال ويغلى لمدة دقيقتين فقط ضعى الخضار فى البطة

غليفيها بورق الفويل وأدخليها الفرن على نار علية لمدة 5 دقائق  ثم أخفضى النار على 

درجة متوسطة لمدة ساعة الا ربع ثم أخرجيها وأدهنىها بالعسل وعصير البرتقال

وأتركيها تتحمر جيدا بعد أزلة الفويل وتقدم مع سلطات اللبن الأرز



صحة وعافية

No comments:

Post a Comment